torsdag 29 juli 2010

Ricotta pancakes


Håhåjaja, så gott! Hade tänkt laga sådana här raringar till frukost, men av sömniga skäl blev de lunch istället. Receptet är en lätt modifikation av ett Leila-recept ur boken Guldkant på vardagen. Leila föreslår lönnsirap till, men det hade jag ingen. Turkisk yoghurt, mallorcinsk honung och polska blåbär fick det bli istället - och alldeles hemodlade krusbär!

Ricotta pancakes
8 st

3 ägg
250 g ricotta
2,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk socker
1 tsk bakpulver

Dela upp äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med ricotta och mjölk. Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver, sikta ner blandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet. Vispa äggvitorna till skum (behöver inte bli lika fasta som till maränger.) Vänd ner vitorna i smeten försiktigt, en slickepott är bra. Stek sedan pannkakor i smör på medelvärme. Servera med exempelvis honung och färska bär, och tag emot folkets (barnens) jubel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar